De ce își aleg cocalarii BMW?

Zilele trecute, mai precis în jurul lui 1 mai muncitoresc (grătare, bere, mici, tătici, pisici, gagici), mediul off-line, dar, mai ales cel on-line, a fost inundat de știri cu/despre unele BMW-uri parcate la malul mării…undeva mai încolo, spre larg, așa.

Măi frate, rea lume, pe cuvânt. Cum au fost prezentate știrile? Ceva de genul ”un cocalar a intrat cu BMW-ul în mare”. Ați sesizat răutatea? un titlu corect ar fi sunat cam așa: ”Un angajat al Băncii Naționale a României (păstrător al tezaurului, cel puțin) a realizat un experiment foarte interesant: a calculat forța de portanță a unui vehicul împreună cu fenomenul de acvaplanare”. Sesizați diferența? vedeți răutatea unor jurnaliști? Doamneeee, cât de multă poate fi, offf.

Ei bine, ce mă surprinde pe mine este faptul că toți sau aproape toți cercetătorii respectivi au ales o singură marcă de automobil: BMW. Am fost curios și am făcut un sondaj, pe care vi-l prezint mai jos. Sondajul a fost făcut în diferite zone ale țării, pe un eșantion de cocalari. Marja de eroare este de 50% (suntem firmă serioasă, ori nu?).

  1. Costeluș, mândru pandur din Oltenia, eterna Terra Nova:

– Muicăăăă, fusei, bre, cu beemveul la gârlă. Băi, tată, băi, da am dat de ditamai Jii. Era sărată apa, da’ nu conta: am mers cu mașina tocmai la malul ei și intrai cu ea în apă: dacă nu veneau verișorii mei, să mă scoată, acolo rămâneam. Norocul meu că am avut niște zaibăr în portbagaj, că altfel, mă băeau ăia acolo. păi, ce crezuși matale, că vin ăia fără combustibil? Ai? Văzuși?

  1. Jimmy spaima cartierului, tocmai dă la Bucale:

– Booss, cum adică să nu meargă mandea la mare cu beemveul. Adică, ce, eu sunt mai prost ca alde frații mei care să moară mama care este ei jmekeri de jmekeri? Păi am fost tocmai la malul ei, păi se făcea să stăm noi departe? Că, dacă nu au săracii ăia locuri de parcare, ce să le faci?

  1. Jănel Blondu:

– Haoleu, mânca-ț-aș pitacii matale dă frumos șî dă parietos, păi cum să nu merg cu beemveu’ tocmai pă malul la apa aia adâncă, bre? Păi, cum să-l las pe cearșaf: dacă venea pe-acolo alde Pardaillan și cumptru, păi nu mă făceam eu de râs? Că ar fi zâs: uite șî la săracu’ ăsta…

  1. Florinel Puștiul Parizer (compositor, cantautor, interpret, ”poeat”):

– Hai să moară dujmanii mei că de aia m-am dus acolo, boss: să vază toți care este la valoare, care are fratili tîu beemveu cu jănțîli di magneziu suflate cu haur și inscripțonări di arjint.

  1. Mircică zis bărdiță mică, din zona folclorică a Vasluiului:

– Bă, re-ați ai dracu’ voi cu microfoanele voastre de simpatici: hai, dacă dați o țuică vă spui tăt: unde am fost? La mare? Ai sâ șiu al dracu dacă știu, că eu bat m-am culcat, bat m-am trezit: hai să trăiască Nașu’ Mare, să mai dea o lumânare…

– Atilla Călărețul, din țara Oașului:

– Eu nu fost la mare. Che să fac eu la mare? Eu fost doar vezut cum plutește beemveul la apa. Nu place la mine, nu estem bun la apa sarata: facem rana la … de la stat pe scaunul de pele.

Cam acesta este sondajul…și tot nu am înțeles de ce îl aleg…:)

 

No Comments

Post A Comment
Urmărește-mă pe Instagram