Băăăă, care ați furat primăvara?

Mă uit pe geam și nu-mi vine să cred: în loc să văd păsărele zglobii, în loc să adu triluri vesele, ce văd? Alb! Peste tot, alb.

Era frumos în decembrie. Tare frumos. Ningea atât de calm, iar zăpada se așternea ca într-o poveste albă. Dar, ca orice poveste, trebuie să aibă un final. Fericit. Ei bine, uite că povestea asta albă nu vrea să renunțe așa ușor. Cineva, acolo, sus, a decis: vara v-ați plâns de prea cald, de țânțari, de alea-alea, ia luați de aici. Și, ne-a dat: un val de frig de-ți clănțăne dinții-n gură numai când te uiți pe geam.

Știți, mă gândeam că primăvara asta este ca o femeie frumoasă: rece, de gheață, distanță. cum te apropii de ea, cum îți întoarce o privire care îți congelează până și măduva oaselor. Dar, ca orice femeie frumoasă, se va topi vreodată. Cum? Când? Când și cum va decide ea.

Ei bine, dacă primăvara asta tot e așa de încrâncenată și de rece cu noi, eu nu cred că este mai puțin frumoasă. Din contră: este exact cum trebuie: așa cum spuneam mai sus, este exact ca o femeie foarte frumoasă: rece, inabordabilă. Dar, asta nu-i știrbește din frumusețe. deloc. Ba, din contră: cu cât o aștepți mai mult, cu atât e mai mare bucuria, atunci când vine.

Ei bine, eu am decis să vă trimit, dragilor, un ghiocel…virtual. Cei din grădina mea sunt sub stratul de zăpadă: și-au ițit căpșorul prea devreme, iar, acum, au fugit să se ascundă de urgia albă care a venit peste ei: nu-i bai, vor ieși ei mai devreme sau mai târziu.

Dragile mele, să aveți parte de o primăvară frumoasă și delicată, ca voi.

Vă doresc din inimă ca viața voastră să fie îmbujorată ca petalele trandafirilor roșii, să fie dreaptă ca tulpina unui crin alb, să fie pură și delicată ca floarea de nu-mă-uita, iar primăvara ce va să vină, să vă aducă bucurii și multă dragoste.

Hai să fiți iubite!

 

 

6 Comments

Post A Comment
Urmărește-mă pe Instagram